понеділок, 18 січня 2016 14:36

Перевезення вантажів з Китаю сприятиме економічному розвитку України - есперт

Перевезення вантажів з Китаю сприятиме економічному розвитку України - есперт

Новий шлях перевезення товарів до Китаю дасть можливість розвиватися Україні. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

"Цей проект був ініційований Китаєм. Ми маємо бути готовими, що транспортні коридори пройдуть через Україну і з цього будемо отримувати вигоду, - каже Василь Юрчишин. - Це не лише транспортний коридор але й можливість взяти участь в будівництві логістичних центрів по перевезенню товарів та інвестиційних проектах. А це нові технології і робочі місця. Зараз основне завдання перед Україною не лише розширити шлях від Одеси, але й розвивати інфраструктуру всередині країни до Балтійського моря. Також потрібно робити ширину колій як у Західній Європі, бо на перевелках виникають страшенні корки при перевантаженні"

Тестовий поїзд навантажений товарами для експорту в Казахстан, в основному це продукти харчування та напої. Товар йтиме до Китаю потягами та морем. Контейнери будуть перевантажувати чотири рази. Україна планує наростити транзит вантажів через Транскаспійський маршрут з допомогою одного з відгалужень від основного поромного маршруту з Батумі в Стамбул. Цей маршрут серйозно скоротить час доставки товарів. Зараз морем вантаж йде в Європу 40-45 днів, а за маршрутом "Шовкового вітру зменшується в чотири рази.

"У січні запрацював Азійський банк інфраструктури інвестицій. Проект планувався вже кілька років, але він дороговартісний, - пояснив експерт. Найдешевші перевезення були б через Росію, але через санкції той шлях неможливий. Другий напрямок планувався через Афганістан, Іран та Туреччину. Його теж відкинули, через військові дії. Зараз майбутнє за контейнерними перевезеннями. Єдина проблема, що в нас цей шлях ще не розвинений".

Зараз ви читаєте новину «Перевезення вантажів з Китаю сприятиме економічному розвитку України - есперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути