середа, 17 вересня 2008 16:39

Перехід армії на контракт є нереальним - Єхануров

Міністр оборони України Юрій Єхануров заявляє, що здійснити перехід Збройних сил України на комплектування військовослужбовцями служби за контрактом до 1 січня 2009 р. нереально.

Про це повідомляє прес-служба відомства. Єхануров зазначив, що зростання у 2008 р. чисельності військовослужбовців контрактної служби від прогнозованих 7,5 тисяч осіб склала лише 1 тис. 219 осіб. Таким чином, за його словами, на сьогодні чисельність військовослужбовців-контрактників у ЗС становить 53 тис. при потребі у 100 тис.

Окрім того, міністр повідомив, що стан фінансування армії поточному році не забезпечує у повному обсязі виконання усіх запланованих заходів перспективного плану основних заходів щодо забезпечення переходу ЗС до комплектування військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, на 2008 – 2010 рр.

За його словами, з урахуванням прогнозованих видатків держбюджету-2009 на потреби оборони у розмірі 10,8 млрд грн. вже сьогодні практично ставиться під сумнів виконання у повному обсязі заходів, передбачених перспективним планом переходу ЗС України на контрактну основу на 2009 р.

Враховуючи недофінансування цих заходів, мінімальний рівень фінансування ЗС у наступному році повинен становити близько 23 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Перехід армії на контракт є нереальним - Єхануров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути