Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2019 16:09

Передумали: частина української делегації поїде на сесію ПАРЄ

Передумали: частина української делегації поїде на сесію ПАРЄ
Відповідне рішення депутатів із складу делегації є самовільним. Фото: Уніан

Частина депутатів із української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи вирішили поїхати на осінню сесію ПАРЄ.

Як зазначається, у п'ятницю у Верховній раді завершили формування делегації України у ПАРЄ, обравши керівництво. Однак новий перелік членів делегації вирішили не передавати до Асамблеї до початку осінньої сесії. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на кількох членів делегації.

"На рівні політичного рішення 4 фракцій прийняло рішення не подавати credentials нової делегації (офіційний документ, що уповноважує депутатів представляти Україну у ПАРЄ - Gazeta.ua)", - зазначила Ясько.

Однак, за правилами ПАРЄ, до асамблеї має право поїхати стара делегація. Тому нардепи від Батьківщини, "ЄС" та ОПЗЖ, які були і у складі старої делегації і є також у новій, вирішили поїхати на сесію і будуть брати участь у розгляді окремих питань – тих, що стосуються України.

"Ми маємо їхати і захищати інтереси України, а не лишати ПАРЄ під впливом одних лише росіян. Зокрема, ми зможемо поставити питання Макрону, зможемо висловитися щодо так званих виборів у Криму тощо", - наголосив Олексій Гончаренко з "Європейської Солідарносі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися прізвища нардепів-делегатів ПАРЄ

Такі наміри суперечать заяві голови профільного комітету ВР Богдана Яременка, який сказав, що делегація України взагалі не поїде на сесію ПАРЄ. Проте у коментарі журналістам Яременко уточнив, що частина депутатів справді може з'явитися у Страсбурзі.

"Хтось з них, не виключено, може поїхати. Але це буде відображенням їх особистої волі, а не волі Верховної ради", - підкреслив він.

Глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл запропонував переглянути повернення Росії до Асамблеї через масові затримання та побиття демонстрантів на протестах у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Передумали: частина української делегації поїде на сесію ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути