понеділок, 17 грудня 2018 14:19

Парубій озвучив план роботи парламенту на останній тиждень року

Парубій озвучив план роботи парламенту на останній тиждень року
Наступний пленарний тиждень почнеться 14 січня. Фото: molodijne.odessa.gov.ua

Останнього робочого тижняь 2018-го Верховна Рада планує розглянути законопроекти про продовження заборони на продаж землі.

Про це сказав спікер Андрій Парубій, озвучуючи плани роботи парламенту.

У вівторок, окрім блоку питань безпеки та оборони, планують обговорити закон про приватну детективну діяльність із поправками президента. Також мають намір розглянути проекти законів про булінг і про харчування школярів.

У середу сесійне засідання традиційно розпочнеться з ратифікацій. За ними - антирейдерський закон із блоку аграрної політики.

На розгляд у четвер винесуть 2 ключових блоки. Перший - 5 питань паливно-енергетичного комплексу. Другий - питання аграрної політики. Зокрема, близько 10 законопроектів щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

"Олігархи роблять усе можливе, щоб ринок землі в Україні не запрацював. Бо це дозволяє їм у мутній воді ловити рибу. Зважаючи на те, що неповністю допрацьоване законодавство про ринок землі, я буду підтримувати продовження мораторію на рік. Але буду робити все, щоб якнайшвидше ринок землі в Україні запрацював", - сказав Парубій.

У п'ятницю - година запитань до уряду. Зазвичай на п'ятничні засідання приходить дуже мало парламентарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді готують зміну назви УПЦ МП

6 грудня парламент підтримав ініціативу президента про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією та Україною, підписаного 1997-го. 10 грудня президент Петро Порошенко підписав цей документ.

Дія договору припиниться 1 квітня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Парубій озвучив план роботи парламенту на останній тиждень року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути