Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 10:06

Парубій відкрив святкове засідання Верховної Ради

Парубій відкрив святкове засідання Верховної Ради
Рада розпочне роботу з затвердження порядку денного сесії. Фото: empr.media

Пленарне засідання парламенту 6 лютого розпочнеться з урочистого відкриття восьмої сесії Верховної Ради VIII скликання.

У порядку денному - близько 30 законопроектів. У залі зареєструвалися 357 народних депутатів.

"На засіданні Верховної Ради присутні прем'єр-міністр Володимир Гройсман та члени уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, судової гілки влади. Присутні посадові особи, яких Верховна Рада обирає і призначає, представники громадських організацій і ЗМІ, глави дипломатичних представництв іноземних держав", - оголосив спікер Андрій Парубій і відкрив восьму сесію.

Перший пункт плану на сьогодні - затвердження порядку денного сесії.

Також сьогодні парламент проголосує за постанову щодо польського закону про заборону "бандерівської ідеології". Нардепи намагатимуться скасувати постанову, що блокує підписання законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

Найбільшим на сьогодні є блок економічних питань. У повторному другому читанні розглянуть законопроект про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, а також про створення та ведення Кредитного реєстру Нацбанку.

Серед іншого, планують дати доручення комітету з питань правової політики і правосуддя підготувати для термінового розгляду президентський та альтернативні законопроекти про Антикорупційний суд та відповідні зміни до закону "Про Вищий антикорупційний суд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос придумав особливе слово для нардепів

Напередодні спікер Андрій Парубій заявив, що головним у роботі Верховної Ради восьмої сесії VIII скликання буде підготовка до вступу в НАТО та ЄС. Пріоритетними будуть законопроекти про товариства з обмеженою відповідальністю, про ринки капіталу та регульовані ринки, про створення Антикорупційного суду. Планують ухвалити кадрові питання - призначення членів ЦВК, Рахункової палати, голови Нацбанку, уповноваженого з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Парубій відкрив святкове засідання Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути