Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 12:42

Парубій нагадав, хто приніс культуру в Росію

Парубій нагадав, хто приніс культуру в Росію

Українці принесли на територію сучасної Росії культуру, писемність і цивілізацію.

Про це заявив народний депутат, член фракції НУНС Андрій Парубій, прокоментувавши заяву російського історика Олександра Колпакіді.

"Заяви про те, що українці - не народ, дуже характерні для російського керівництва в цілому. Фактично вони проходять підтекстом у розмовах про російській міф і є спробою переконати, що української нації не існує, є тільки один російський народ, а українці, як нація - всього лише історичне непорозуміння ", - сказав Парубій.

За його словами, абсурдність полягає в тому, що якщо вступати в історичну дискусію, то будь-який здоровий чоловік, який читає підручники, може ствердно сказати те, що у той період, коли на території України була могутня європейська держава Київська Русь, "на території нинішньої Росії були дрімучі ліси і дикі племена".

"Українці принесли на цю територію і культуру, і писемність, і цивілізацію", - зазначив політик.

За його словами, "дуже дивно, що сьогодні звучать подібні заяви".

"Це не тільки історично безглуздо, це просто спроби для конфронтації. Нинішня російська влада, яка хвора на комплекс неповноцінності, намагається нав'язати його і народам Росії, і України. Ця заява є свідченням імперської політики Росії щодо України", - підсумував Парубій.

Раніше російський історик Олександр Колпакіді, коментуючи скасування указу Віктора Ющенка про присвоєння звання героя України лідеру ОУН Степану Бандері, заявив, що він не може вважатися героєм України. На думку історика, двадцять років тому Україні була нав'язана "концепція Грушевського". "Ця концепція помилкова, основана не на історії, не на фактах, а на міфах про існування якогось окремого українського народу зі своєю державністю", - вважає Колпакіді.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Парубій нагадав, хто приніс культуру в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути