Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2021 19:49

"Слугу народу" зловили на непрозорих схемах із державними мільйонами

"Слугу народу" зловили на непрозорих схемах із державними мільйонами
Торік перед місцевими виборами президент Зеленський брав участь в агітаційних заходах "Слуги народу". Фото: @sluganarodu.official

Національне агентство із питань запобігання корупції виявило завищення витрат президентської партії "Слуга народу" у третьому кварталі 2020 року.

Про це повідомляє "Слово і діло"

НАЗК встановило, що партія заплатила ТОВ "Зе медіа" 31 млн 753 тис. грн держкоштів за надання рекламних послуг за ринковими цінами.

Натомість, компанія замовила виконання цих послуг у інших рекламних операторів, але вже за ціною нижчою за ринкову вартість.

Наприклад, згідно з договором між "Зе медіа" і ДП "Перехід Аутдор" про розміщення зовнішньої реклами ціна на одному білборді у місті Кропивницький становить за серпень 2020 року 1250 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова фракції "Слуга народу" Арахамія ночами засідає в ресторанах з ОПЗЖ

Водночас партія сплатила "Зе медіа" 4 291 грн за розміщення реклами на цьому ж білборді. Аналогічна ситуація має місце на інших рекламних носіях.

Така господарська операція може містити ризик прихованого негрошового внеску у вигляді надання рекламних послуг на вигідних умовах - за ціною, нижчою від ринкової вартості, повідомила керівник Департаменту запобігання політичній корупції Ганна Чорнуцька.

Саме "Зе медіа" проводила всеукраїнське опитування громадян, ініційоване президентом Володимиром Зеленським торік на місцевих виборах.

Також НАЗК виявило, що "Слуга народу" підписала договір оренди з ФОП Курницькою Ю.С. щодо оренди офісних меблів, що були у вжитку. Загальна ціна договору за півроку оренди складає 1 млн 157 тис. грн. В той час як оціночна вартість меблів нібито становить 755 тис.

Протокол із порушеннями НАЗК передало до Печерського районного суду міста Києва.

Фінансування партій із державного бюджету працює з 2016 року.

У вересні ЗМІ повідомляли, що форуми президента проводила фірма Goodmedia, яка офіційно належить дружині заступника керівника президентського Офісу Кирила Тимошенка. Форуми оплатили олігархи, а фірма отримала мільйони гривень.

Також Goodmedia заробила на передвиборчій кампанії партії "Слуга народу" під час місцевих виборів.

Зараз ви читаєте новину «"Слугу народу" зловили на непрозорих схемах із державними мільйонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути