Ексклюзиви
неділя, 09 вересня 2007 12:59

Партія регіонів підтримує створення двопалатного парламенту

Партія регіонів підтримує створення в Україні двопалатного парламенту, заявляє один з лідерів партії, керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесников.

Колесников нагадав, що референдум, що ініціюється Партією регіонів, зокрема, пропонує українцям висловити свою думку з приводу обрання громадянами розділів рай- і обладміністрацій. "Якщо є вибрані губернатори, вони утворюють верхню палату парламенту", - пояснив політик.

"Тому наша конструкція дуже проста буде: 210 депутатів нижньої палати (ми озвучували це на переговорах з президентом по дострокових виборах) і від 54 до 81 члена верхньої палати, тобто по три люди від кожного суб"єкта. Ми пропонуємо вибраного губернатора, він стає автоматично членом верхньої палати, і двох сенаторів ...обирає обласну раду", - сказав Б.Колесников.

Раніше з ідеєю введення в Україні двопалатного парламенту виступав президент України Віктор Ющенко.

Відповідаючи на питання про можливість створення в новообраному парламенті широкої коаліції за участю Партії регіонів і блоку "Наша Україна - Народна самооборона", Колесников відзначив: "Я думаю, після цинічних заяв керівників блоку "Наша Україна - Народна самооборона" вони не залишили для себе шансу зробити широку коаліцію".

Як повідомлялося, Партія регіонів ініціює проведення всеукраїнського референдуму, на який виносяться три питання: про статус російської мови, про позаблоковий статус України і про обрання розділів рай- і обладміністрації громадянами, повідомляє радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів підтримує створення двопалатного парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути