Ексклюзиви
середа, 30 липня 2008 09:57

Партія регіонів: Паводок потрібно було попередити, а не героїчно долати його наслідки

На засіданні Кабінету міністрів у середу уряд має намір розробити генеральний план з ліквідації й запобігання стихійним лихам.

Про це прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на нараді в Івано-Франківську.

Прем"єр доручила Міністерству економіки скласти перелік об"єктів інфраструктури, які потребують відновлення.

За її словами, в цей перелік повинні входити дороги, мостові переходи загальнодержавного і комунального значення, школи, лікарні, об"єкти комунального і водного господарств.

Не забула Тимошенко і про "маленького українця": "Саме головне зараз - дати людям впевненість у тому, що вони отримають погашення збитків, які вони понесли. Це будинки, майно в тому числі і посіви, які загинули".

"Ми зразу з Державного казначейства міністерства фінансів напряму будемо перераховувати гроші на рахунки людей в банках. Щоб не було ніяких проміжних етапів, де ці гроші загубляться. І ми будемо прискіпливо дивитися, як оцінюють збитки", - додала прем"єр.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Василь Кисельов каже, що паводок потрібно було попередити, а не героїчно долати його наслідки.

"По-друге, то, що зараз уряд збирається збільшити кількість коштів у резервному фонді, я це підтримую. Але не через бюджет. А через окремий закон Про подолання стихійного лиха. Тому що, крім того, що у людей горе, то на цьому горі ще й дехто хоче отримати політичні дивіденди. Це не по-людськи", - заявив він.

Між тим, депутат фракції "НУ-НС", член партії "Єдиний центр" Оксана Білозір заявила , що уряд не серйозно поставився до такої величезної загрози.

"Була розроблена програма протипаводкових заході. Вартість цієї програми складала 80 мільйонів гривень. Цю програму розробили Львівська, Івано-Франківська і Чернівецька області. Вони спільно цю програму подали і з грудня 2007 року вона застряла у Кабінеті міністрів. За результатами тієї програми мали будуватися відповідні ємності, де б акумульовувалася паводкова вода. Саме в районі Дністра. Тобто уряд, в даному випадку, не серйозно віднісся до такої величезної загрози", - сказала Білозір.

Як відомо, через негоду 23-26 липня постраждала низка областей України. В Івано-Франківській і Чернівецькій областях загинуло 30 осіб (останні дані).

У четвер Верховна Рада збирається на позачергову сесію, щоб внести зміни в держбюджет на цей рік у зв"язку з заходами на подолання наслідків стихійного лиха, повідомляє Радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів: Паводок потрібно було попередити, а не героїчно долати його наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути