Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 11:17

Партія регіонів одержала садибу XIX століття в подарунок від ДУСі

Під час створення Державного управління справами, крім здравниць і резиденцій, у підпорядкування цього відомства були передані десятки житлових та історичних будинків у престижних районах столиці.

Про це йдеться в закритому розпорядженні Кабінету Міністрів від 6 квітня 2000 року, у якому міститься повний перелік усього, що було підлегле ДУС, пише "Дело".

Згідно з документом, серед будинків, які були вилучені в держави, опинився і той, у якому знаходиться нинішній штаб Партії регіонів у Києві — на вулиці Липській, 10.

До садиби XIX століття відомого київського колекціонера Миколи Леопардова на вул. Липській, 10 керівництво Партії регіонів переїхало ще в 2005 році. До цього тут кілька років велися активні будівельні роботи.

Мешканці навколишніх будинків стверджують, що підземний паркінг, а також п"ятиповерхова прибудова з тильної частини садиби з"явилися в період, коли Ігор Бакай керував Державним управлінням справами.

Однак сам будинок перейшов в інші руки. Фактично садиба відійшла до компанії Григорія Смітюха — одного з заступників Бакая, пише "Дело".

Восени 2006 року Київрада продала "Міжнародній компанії "Антарес" земельну ділянку площею 0,15 гектара за 4,5 мільйони гривень для будівництва й експлуатації адміністративного будинку по вулиці Липській, 10.

Генеральним директором цієї компанії на той момент і був Смітюх. Зараз він є депутатом від Партії регіонів.

Крім садиби на Липській, згідно з закритим розпорядженням Кабміну від 2000 року, в управління ДУСі був переданий також будинок по вулиці Інститутській, 18.

Це семиповерховий жилий будинок зведення 70-х років, з вікон якого видно секретаріат президента.

"Його особливість у тому, що, як і на Липській, земля під будинком опинилася в компанії Смітюха. Київрада продала "Міжнародній компанії "Антарес" 0,5 гектара землі по вулиці Інститутській, 18 за 12,5 мільйони гривень", - пише газета.

За рішенням Київради від квітня 2006 року, на місці цього будинку планується звести житловий будинок з підземним паркінгом на 199 машиномісць.

"Будинок вже зведений, у ньому йдуть оздоблювальні роботи. 20-поверхова новобудова має спільну стіну зі своїм "старшим" братом — семиповерховим житловим будинком, прописаним за цією ж адресою", - пише газета.

За оцінками фахівців, у цьому будинку вартість одного квадратного метра сягає 8 тисяч доларів.

Як відомо, у 2000 році Кабмін очолював Віктор Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів одержала садибу XIX століття в подарунок від ДУСі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути