Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 10:23

Партія регіонів хоче облаштувати житлові приміщення у Маріїнському палаці

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Дмитро Табачник має намір направити запит з приводу облаштування житлових приміщень до Маріїнського палацу після його реконструкції. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Депутат, зокрема, повідомив, що на наступному тижні свою роботу починає парламент, і буде подано депутатський запит щодо проведення реконструкції в Маріїнському палаці: "У мене є інформація, але вона має неофіційний, закритий характер, що безліч спалень, кухонь і так далі перебудовуються для мешкання в Маріїнському палаці".

"Напевно, треба офіційно отримати інформацію, чи є це правдою чи ні, хто затвердив цей план перебудови, і в чиєму запаленому мозку могла виникнути ідея зруйнувати пам"ятку архітектури барокко і влаштувати там житло", - пояснив Д.Табачник.

"Усе це робиться під покровом таємниці, і Маріїнський палац на сьогоднішній день переобладнується під житлові приміщення з десятком нових туалетних і ванних кімнат, зі спальнями і з добудуванням флігеля з бетону з грубим порушенням охоронної зони Маріїнського палацу. Тобто, по суті, знищується", - наголосив Д.Табачник.

Депутат-регіонал нагадав, що Маріїнський палац є пам"яткою VIII віку. Це, за його словами, "практично єдина пам"ятка палацового мистецтва, що зберігалася в Україні". За словами Д.Табачника, в Україні реалізовується "декілька дивних і страшних проектів". Першим проектом, за його словами, є пам"ятник жертвам Голодомору, який будується без проектної вартості і кошторису.

"На сьогоднішній день його офіційна ціна 750 млн. грн. Виступає фахівець і каже, що пам"ятник коштуватиме понад 1 млрд. грн.", - зазначив Д.Табачник, додавши, що "за останні 30 років це найдорожчий проект на планеті, побудований за державні гроші".

"Без затвердження проекту і без рішення Міністерства культури Президент будує якийсь музей на вулиці Січневого Повстання. У музеї немає концепції, в музеї немає колекції, в музеї немає затвердженого Міністерством культури експозиційного плану... Очевидно, президентські сатрапи не розуміють, що музей - це не будівля, музей - це колекція", - заявив нардеп, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів хоче облаштувати житлові приміщення у Маріїнському палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути