Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 19:14

Парламент схвалив законопроект, через який Україна втрачатиме $8 млрд щороку

Сьогодні Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону, яким хоче легалізувати тіньовий капітал. Про це, як повідомили у прес-службі "Нашої України", заявив народний депутат Станіслав Аржевітін, коментуючи схвалення парламентом у першому читанні законопроекту "Про валютне регулювання та валютний контроль в Україні".

- Даний законопроект фактично дає змогу для легалізації тіньових капіталів, - наголосив Аржевітін.

За його словами, відповідно до цього законопроекту українська родина з чотирьох чоловік зможе без будь-яких обмежень вивезти за межі України 3 мільйони гривень. Окрім цього законопроект передбачає відкриття рахунків у закордонних банках без обмежень.

- На цих закордонних рахунках можна здійснювати будь-які валютні операції, не повідомляючи ніякі інституції в Україні. Згідно з чинним українським законодавством валютна виручка повинна повернутись в Україну, і лише після цього з нею можна здійснювати певні операції. У разі прийняття законопроекту виручка буде залишатися закордоном, - зазначив Станіслав Аржевітін.

Як зазначив депутат, під гаслом лібералізації валютного ринку у даному законопроекті відкривається дозвіл для виведення капіталу за кордон з метою купівлі там цінних паперів без отримання відповідного дозволу, як було до цього часу.

- За підрахунками різних економістів сума витоку капіталу з України становитиме щорічно від 5 до 8 млрд доларів, - наголосив він.

Даний законопроект сьогодні суперечить вимогам МВФ, порушує щонайменше 4 статті рекомендацій групи ФАТФ з відмивання брудних грошей, а це все свідчить про те, що на Україну з боку цих організацій можуть бути накладені санкції і Україна може залишитися без інвестицій і міжнародних кредитів.

- Фракції "Наша Україна" та БЮТ за підписом В"ячеслава Кириленка та Юлії Тимошенко місяць тому звернулися до Президента з вимогою втрутитися і зняти з обговорення цей законопроект, який може привести країну до непередбачуваних економічних наслідків, але сьогодні ВР навіть не прийняла до розгляду підготовлений нами альтернативний законопроект, - сказав Аржевітін, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Парламент схвалив законопроект, через який Україна втрачатиме $8 млрд щороку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути