середа, 23 травня 2007 16:27

Парламент Білорусії скасував третину всіх пільг

Сьогодні абсолютною більшістю голосів депутати Палати представників Національних зборів Білорусії прийняли в двох читаннях законопроект "Про державні соціальні пільги, права і гарантії для окремих категорій громадян", яких відміняє близько 30% всіх пільг.

За законопроект проголосували 100 депутатів, і лише 1 парламентарій виступило проти.

Пільги надаватимуться непрацюючим пенсіонерам з числа військовослужбовців, осіб начальницького, рядового складу органів внутрішніх справ, що стали інвалідами внаслідок поранень, контузій, каліцтва або захворювання, отриманих при виконанні службових обов"язків, а також громадянам, вражених наслідками катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Відмінені пільги для інвалідів першої та другої груп, інвалідність яких наступила в результаті протиправних дій, унаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп"яніння, членоушкодження.

За словами Володимира Потупчіка, ухвалення законопроекту дозволить умовно заощадити понад 168 мільярдів білоруських рублів (близько 78 мільйонів доларів), а також створити умови для їх перерозподілу й ефективної допомоги що має потребу. Крім того, ці засоби підуть на реалізацію держпрограм по підвищенню народжуваності, а також ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Білорусії скасував третину всіх пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути