Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 17:25

Парламент Білорусії передумав стерилізувати асоціальних осіб

Депутати білоруського парламенту відмовилися від ідеї законодавчо оформити стерилізацію асоціальних осіб. Про це повідомив голова комісії з прав людини нижньої палати парламенту республіки Юрій Кулаковський.

На його думку, таке рішення не дасть необхідних результатів, тим паче, що депутати не мають права позбавляти людей можливості завести дітей, незалежно від їхнього соціального статусу. Навпаки, вважає Кулаковський, для жінки поява дітей навіть може стати приводом виправити своє життя.

Ще два роки тому депутат Палати представників (нижньої палати парламенту) Національних зборів Білорусії Сергій Костян наполягав на необхідності прийняти в республіці закон про насильницьку стерилізацію асоціальних осіб. Депутат пропонував застосовувати цей закон в одиничних випадках, щоб він послужив строгим попередженням для тих, хто "веде огидний статевий спосіб життя", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Білорусії передумав стерилізувати асоціальних осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути