Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2008 12:54

Отримати українське громадянство стане важче

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує парламенту посилити вимоги для отримання громадянства України.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону про громадянство України, які стосуються усунення колізій, що дозволяють подвійне громадянство, пропонується взяти за основу.

Так законопроектом пропонується встановити додаткову підставу для скасування рішення про оформлення громадянства України та розширити зміст поняття "добровільне набуття громадянства", передає інформаційне управління ВР.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету зазначали, що за чинною редакцією закону "добровільним вважається лише офіційне звернення українського громадянина із заявою чи клопотанням для набуття громадянства іншої держави".

Як наголошувалося на засіданні, зважаючи на ситуацію, яка реально склалася з подвійним громадянством в Україні, пропонується встановити, що громадянства позбавляються особи, в разі отримання та використання ними документів, котрі підтверджують громадянство іншої держави.

Крім того, депутати звертали увагу на те, що після ухвалення проекту особі, яка автоматично набула іноземне громадянство, дозволятиметься зберегти українське громадянство до моменту отримання нею документів, котрі засвідчують іноземне громадянство.

Висловлювалася також пропозиція про доповнення статті 21 законопроекту нормою, згідно з якою рішення про оформлення набуття громадянства України скасовується: в разі виходу іноземцем протягом двох років з іншого громадянства, або в разі неможливості здійснити таке за обставинами незалежними від цих осіб, декларування відмови від громадянства іншої країни, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Отримати українське громадянство стане важче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути