субота, 08 січня 2022 21:48

"Опора" нагадала Зеленському про обіцянки
3

Повернення до мажоритарної виборчої системи дискредитує головні здобутки реформи.

Маніфест прихильників виборчої реформи опублікувала "Опора"

Організація заявила про спробу ревізії окремими політиками здобутків 10-річної кампанії із запровадження пропорційної системи відкритих списків.

"Президент Володимир Зеленський ще під час своєї інавгураційної промови закликав парламент попереднього скликання прийняти нарешті Виборчий кодекс і запровадити відкриті списки. Глава держави повинен бути послідовним у своїх позиціях і дотримуватися власних обіцянок перед народом", - зауважили в "Опорі".

Будь-які політичні ініціативи відтворення застарілих практик, повернення до корупціогенної системи дискредитують головні здобутки виборчої реформи після Революції гідності, зазначила організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" вже поводяться так, як "регіонали" в кінці свого шляху - журналіст

"Партії повинні отримати реальний стимул розвитку у справді конкурентному середовищі.

Сучасні події дискредитують державу та її лідерів в очах суспільства і міжнародних партнерів, оскільки вона чітко продемонструє свою залежність від кулуарних домовленостей і тактичних інтересів", - заявила "Опора".

Перегляд виборчої реформи призведе до того, що народними депутатами ставатимуть за рахунок підкупу виборців в одномандатних округах, попереджають активісти.

У фракції "Слуга народу" хочуть повернути стару виборчу систему. Тему з мажоритаркою проштовхують депутати, обрані в округах, і групи, повідомляли ЗМІ. Мажоритарку хоче залишити корумпована система, заявили низка організацій.

Зараз ви читаєте новину «"Опора" нагадала Зеленському про обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути