Ексклюзиви
середа, 05 листопада 2008 09:41

Онопенко готовий боротися за незалежність судів

Ситуація, що склалася останнім часом навколо судової влади в Україні, дає зрозуміти, що за незалежність суду потрібно боротися. Про це заявив глава Верховного Суду України (ВСУ) Василь Онопенко.

Як повідомили в прес-службі ВСУ, чиновник підкреслив, що в умовах політичного протистояння в державі, коли є бажання окремих політичних і бізнес-кіл підпорядкувати судову владу, суддям в Україні працюється дуже непросто.

Проте, за його словами, ця ситуація висвітила і позитивні тенденції: вона згуртувала суддів і дала зрозуміти, що за незалежність, зокрема, і судової влади, потрібно боротися.

"По-перше, сподіваюся, що в майбутньому подібного порушення чинного законодавства в організації судового устрою в Україні з боку високопоставлених осіб держави все ж таки не буде, а, по-друге, якщо судова влада себе не зможе захистити, то кого ж тоді зможе?" - сказав Онопенко.

Разом з тим, за його словами, підготовлені Верховним Судом законодавчі пропозиції, направлені на вирішення дійсно важливих проблем судочинства, далеко не завжди знаходять підтримку у глави держави і законодавчого органу країни, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко готовий боротися за незалежність судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути