Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 14:52

Огризко сподівається на позитивну відповідь НАТО щодо ПДЧ

Огризко сподівається на позитивну відповідь НАТО щодо ПДЧ
Міністр закордонних справ України Володимир Огризко сподівається на позитивну відповідь НАТО стосовно надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ), проте головним називає реальне інтенсивне просування України до членства.

Про це український міністр заявив сьогодні журналістам за підсумками участі в засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів.

"Яким буде рішення (відносно ПДЧ на саміті НАТО в грудні) – це ще тема для подальших дискусій, але у будь-якому випадку головне, що ми інтенсивно просуваємося до свого членства", - сказав він.

"Я сподіваюся, що ми отримаємо дуже позитивну відповідь", - сказав Огризко, не уточнивши, чи сподівається Україна отримати ПДЧ.

Кажучи про сьогоднішнє засідання комісії, Огризко зазначив, що Україна і НАТО обговорили хід співпраці після Бухарестського саміту, який відбувся на початку квітня цього року, проаналізували двосторонні зобов"язання і прийшли до висновку, що відносини між Україною і НАТО вийшли на нову якість політичного діалогу.

2-3 грудня в Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, на якому планується дати оцінку стану відносин НАТО з Україною і розглянути можливість надання Україні ПДЧ.

Україна сподівалася отримати ПДЧ ще в квітні цього року на саміті НАТО в Бухаресті, проте не отримала через позиції низки країн, зокрема, Німеччини, Франції і Бельгії, які вважали, що в Україні немає єдності серед політичних сил стосовно майбутнього відносин з НАТО і недостатня підтримка вступу в НАТО населенням, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Огризко сподівається на позитивну відповідь НАТО щодо ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути