Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2008 17:22

Огризко передав Генеральному секретарю НАТО лист від України

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко передав Генеральному секретарю НАТО Яапу де Хооп Схефферу лист, підписаний керівниками Української держави, стосовно програми Плану дій щодо членства в Альянсі.

Як повідомили  УНІАН у прес-службі МЗС, на зустрічі у Брюсселі Генсекретар НАТО пообіцяв Огризку поінформувати членів Альянсу про зазначений документ.

Привітавши Огризка з призначенням на відповідальну посаду міністра закордонних справ України, Я. де Хооп Схеффер відзначив важливість активізації політичного діалогу з Україною на високому рівні.

Огризко наголосив, що і Президент України, і нинішній уряд мають єдине бачення зовнішньополітичних перспектив України, а також політичну волю та необхідні механізми щодо їх реалізації.

Я. де Хооп Схеффер підкреслив, що Альянс високо цінує відносини особливого партнерства з Україною, наголосивши, що союзники готові і в подальшому до активної співпраці в реалізації євроатлантичних устремлінь України.

Від імені Альянсу Генеральний секретар висловив вдячність Україні за її послідовний внесок у зміцнення євроатлантичної безпеки у контексті активної підтримки операції "Активні зусилля", інших місій та операцій під проводом НАТО.

Огризко запевнив співрозмовника у якнайшвидшому ухваленні річного Цільового плану Україна-НАТО на 2008 рік та його вчасної і неухильної імплементації. Співрозмовники також відзначили важливість інформування українського суспільства про співпрацю між Україною та НАТО.

15 січня Президент України Віктор Ющенко, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк звернулися з листом до Генерального секретаря НАТО, у якому заявили, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства у НАТО під час наступного саміту Україна- НАТО в Бухаресті у квітні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Огризко передав Генеральному секретарю НАТО лист від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути