четвер, 28 жовтня 2021 22:17

Офіс президента відвідував соратник Фірташа із кримінальним минулим і громадянством РФ - "Схеми"

Соратник олігарха Дмитра Фірташа, громадянин Молдови й Росії Дмитро Торнер, відвідував Офіс президента.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

У журналістів опинилося фото відвідин Торнером ОП 3 лютого 2021 року.

Автор: "Схеми"
  У лютому цьогоріч Дмитро Торнер відвідував Офіс президента
У лютому цьогоріч Дмитро Торнер відвідував Офіс президента

Напередодні цього візиту його зняли з міжнародного розшуку. А кримінальне провадження щодо використання ним підроблених паспортів закрили в Україні.

Це сталося попри те, що перед виборами до Верховної Ради 2019 року голова СБУ Іван Баканов і тодішній голова МВС Арсен Аваков публічно закликали Центральну виборчу комісію виключити Торнера з виборчого списку ОПЗЖ. Правоохоронці заявили, що він насправді громадянин Молдови Дмитро Некрасов, який "переховується від міжнародного правосуддя".

Журналісти з'ясували, що Торнер входить до близького оточення олігарха Фірташа. Він не тільки працював менеджером в одній із великих газопостачальних компаній олігарха ТОВ "Хім-Трейд", але й був поруч із Фірташем на засіданні австрійського суду, де слухали справу щодо можливої екстрадиції олігарха в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада догоджає Фірташу, німецькі супермаркети потіснять АТБ, трагедія в Карпатах - що про нас пишуть у світі

Торнера також називали ймовірним перемовником Фірташа - начебто в питаннях допомоги з боку олігарха в пошуку компромату на Джозефа Байдена в обмін на зусилля тодішньої адміністрації Дональда Трампа щодо запобігання його екстрадиції й усунення юридичних проблем у США.

Відповідно до даних журналістів, соратник Фірташа, імовірно, має російське громадянство. А його основне місце проживання - Австрія.

Господарський суд Запорізької області повернув державі Запорізький титано-магнієвий комбінат. Його 2013 року приватизувала компанія Дмитра Фірташа. Суд розірвав державні договори з компанією "Толексіс Трейдінг Лімітед", яка входить до групи компаній Фірташа DF Group.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента відвідував соратник Фірташа із кримінальним минулим і громадянством РФ - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути