Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 12:48

Офіс президента підтвердив, що дає вказівки Гройсману

Офіс президента підтвердив, що дає вказівки Гройсману
Офіс президента дає вказівки уряду Гройсмана щодо ухвалення рішень. Фото: kmu.gov.ua

Офіс президента заблокував фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для недопущення неефективного використання бюджетних коштів у рамках проектів, що несуть корупційні ризики.

"Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління за попередньої влади, докладали зусиль для створення проектів із неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами чи інші корупційні ризики", — заявили в ОП, пише "Економічна правда"

В Офісі президента заявляють, що "представники старої влади, закінчуючи свою каденцію та розуміючи, що домовленостей щодо корупційних схем із новою владою досягти не можна, намагаються створити всі умови для освоєння бюджетного фінансування".

"Мета президента як гаранта конституційних прав громадян - запобігти реалізації цього негативного сценарію", - пояснили мотивацію щодо рішення.

Тимчасове призупинення фінансування рішень уряду зроблено з метою перевірки ефективності використання бюджетних грошей, запланованих на передбачені розпорядженнями інфраструктурні проекти, кажуть в ОП.

До цих проектів відносяться дитячі садочки, школи, лікарні, соціальні установи, клуби, дороги, мости тощо.

"З метою забезпечення добробуту українців проекти, на які виділено фінансування вказаними вище розпорядженнями, будуть переглянуті новим складом Кабінету міністрів. За умови виявлення порушень чи корупційних ризиків проекти будуть відкориговані, а підозрювані притягнуті до відповідальності. Заплановані інфраструктурні проекти будуть реалізовані у найшвидші терміни", - пояснили в ОП.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не виділяти містам 10 млрд грн на розвиток.

Кабмін затримує містам виплату 7,6 млрд грн із фонду регіонального розвитку та 2,5 млрд субвенції на соціально-економічний розвиток.

Офіс президента є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне та інше забезпечення здійснення президентом визначених Конституцією повноважень.

Раніше у команді президента заявляли, що Адміністрація президента не є органом державної влади. Так пояснювали те, що Богдан не підпадає під люстрацію.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента підтвердив, що дає вказівки Гройсману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути