Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2020 17:39

Одним із головних ризиків для прем'єра Шмигаля стали підозри у зв'язках з колишнім роботодавцем - політолог

Одним із головних ризиків для прем'єра Шмигаля стали підозри у зв'язках з колишнім роботодавцем - політолог
Політолог Володимир Фесенко заявив, що почали виправдовуватися неприємні підозри

"З самого початку одним із головних іміджевих ризиків для нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля стали підозри й докори про зв'язки з колишнім роботодавцем - компанією ДТЕК, - вважає політолог Володимир Фесенко. - На жаль, частково ці підозри стали підтверджуватися".

"Відразу після призначення нинішнього прем'єра уряд і керовані ним держкомпанії прийняли низку рішень, після яких ціна електроенергії для промислових споживачів за підсумками березня підскочила на 35%. Головним вигодонабувачем цих дій стала компанія ДТЕК. Здавалося б, ризик зростання цін на комунальні послуги та продукти харчування під тиском енерготарифів, що в умовах економічної кризи, яка насувається, є дуже вагомим проблемним чинником, повинен був непокоїти прем'єра, але запити з боку промислових споживачів з цього приводу він фактично проігнорував. Замість цього минулого тижня головним радником із питань енергетики Денис Шмигаль зробив Ігоря Маслова, який також довгий час працював у структурах акціонера ДТЕК", - зазначив Володимир Фесенко.

"Мистецтво політики та держуправління - це підтримка оптимального балансу інтересів. Очевидний перекіс у симпатіях стосовно однієї з великих бізнес-структур може підірвати довіру і до уряду, і до прем'єр-міністра, що може мати негативні політичні та економічні наслідки", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Одним із головних ризиків для прем'єра Шмигаля стали підозри у зв'язках з колишнім роботодавцем - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути