Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 13:22

Одеський припортовий завод виставляють на продаж - наказ Портнова

Конкурс щодо Одеського припортового заводу буде відновлено з сьогоднішнього дня.

Про це повідомив представлений сьогодні прем`єр-міністром України Юлією Тимошенко на посаді в.о. голови Фонду держмайна Андрій Портнов.

"Сьогодні ж я видам наказ про відновлення цього конкурсу", - зазначив він.

11 лютого 2008 р. Кабінет Міністрів затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс з використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакету, який виставляється на конкурс, - 3 млрд. грн. Конкурс мав відбутися через 75 днів після публікації оголошення. Документи, необхідні для участі в конкурсі щодо приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", у Фонду державного майна України запитали 16 компаній.

15 квітня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакету акцій ОПЗ.

Президент також звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо конституційності відповідного розпорядження Кабміну.

21 квітня тодішня голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко під час зустрічі з потенційними інвесторами ОПЗ повідомила про видання наказу на виконання указу Президента про припинення конкурсу з продажу контрольного пакету акцій ОПЗ.

ВАТ "Одеський припортовий завод" - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду й третій - з випуску азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з приймання, охолоджування та перевантаження аміаку, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий завод виставляють на продаж - наказ Портнова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути