Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2021 09:59

Обшуки в КМДА не зачепили департамент, який очолює людина Єрмака

Обшуки в КМДА не зачепили департамент, який очолює людина Єрмака
За останні півроку у департаментах, управліннях та комунальних підприємствах КМДА відбулося не менше 70 обшуків. Фото: kmr.gov.ua

Масові обшуки в Київській міській державній адміністрації 2021 року не стосувалися департаменту, де працює чиновник, близький до голови Офіса президента Андрія Єрмака.

Це департамент благоустрою КМДА, який із 2019-го очолює Олексій Кулеба, ідеться в новому розслідуванні журналістів Bihus.Info.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, призначення Кулеби на цю посаду було рекомендацією Єрмака.

"Це моє було прохання. Розмовляв із Єрмаком. Благоустрій - корумпована складова. І там були зауваження. Я кажу: якщо ви мені можете дати людину, я готовий її призначити, але максимально ефективну. Жодних політичних зобов'язань не було. Через деякий час Єрмак сказав мені: "подивися на цю людину", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів про стосунки з Зеленським

З весни 2021 року правоохоронці провели обшуки у Київавтодорі, Київзеленбуді, Київміськсвітлі, Київському метрополітені й Київпастрансі, в офісі Головного інформаційно-обчислювального центру, Київводфонді й інших департаментах КМДА. Загалом - не менш як у 70.

Кличко в коментарях ЗМІ й під час брифінгів називав цей процес "атакою на КМДА й на нього особисто з боку Офіса президента".

У травні 2021-го в будинку, де мешкає Володимир Кличко, слідчі СБУ проводили обшуки в одній із квартир. Кличко заявив, що спочатку СБУ приходила до його помешкання.

Раніше прокуратура з СБУ провела обшуки в учасників злочинної групи, які спільно із чиновниками КМДА організували вимагання із суб'єктів господарювання.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки в КМДА не зачепили департамент, який очолює людина Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути