Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2015 11:01

Обшук у начальника департаменту Мін'юсту з люстрації є помстою люстрованої чиновниці - журналіст

Обшук у начальника департаменту Мін'юсту з люстрації є помстою люстрованої чиновниці - журналіст
Фото: glavcom.ua

Обшук у начальника департаменту Мін'юсту з люстрації Тетяни Козаченко можливо проводиться через люстровану чиновницю із держфіскальної служби, яка намагається помститися.

Про це у своєму Facebook написав журналіст-розслідувач Денис Бігус.

"Стало відомо чому у начальника департаменту люстрації Тетяна Козаченко, її заступника і в самому Мін'юсті обшуки. Пам'ятайте підроблений лист Мін'юсту в ДФС щоб врятувати від люстрації замначальника київської ДФС Анну Ігнатенко? Саме Козаченко розкрила цю аферу. Ось тепер, з розмов присутніх, у цій справі у самої Козаченко й обшук. Мило", - написав він.

Саме співробітниця фіскальної служби Ганна Ігнатенко хотіла сховатися від люстраційної перевірки підробленим документом. Про це повідомляв міністр юстиції Павло Петренко.

Петренко розповів, що одна зі співробітниць Державної фіскальної служби, а саме Ігнатенко Ганна, яка займала в період з 2010 року по 2013 керівні посади в територіальних органах Міністерства доходів і зборів, залишилася в системі і не була звільнена на підставі норми про автоматичну люстрації.

Державна фіскальна служба офіційно підтвердила отримання від Мін'юсту за підписом Севостьянової листа, в якому роз'яснюється, що Ігнатенко не підпадає під люстрацію, заявив міністр юстиції Петренко.

"Однак історія полягає в тому, що 13 лютого 2015 Мін'юст не видавав лист з таким номером (Г-2687), більш того, не міг день у день відреагувати на такого роду запит, так як він вимагає детальної перевірки. Тому можемо стверджувати, що це банальна фальсифікація ", - сказав міністр.

Також у програмі "Схеми" на "Радіо Свобода" виявили, що перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова незаконно видала так звану "Люстраційний індульгенцію" заступнику керівника Головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ганні Ігнатенко.

Нагадаємо, сьогодні у директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяни Козаченко проводиться обшук.

Зараз ви читаєте новину «Обшук у начальника департаменту Мін'юсту з люстрації є помстою люстрованої чиновниці - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути