Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 16:34

ОБСЄ сподівається на вагомий внесок України у врегулювання ситуації в Грузії

Міністр закордонних справ Фінляндської Республіки – головуючий в Організації з безпеки та співробітництва в Європі Алекс Стуб сподівається, що Україна зробить вагомий внесок у врегулювання ситуації в Грузії.

Як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України, про це Стуб заявив сьогодні у Брюсселі на зустрічі з міністром закордонних справ України Володимиром Огризком.

Міністри обговорили комплекс заходів, що їх необхідно вжити ОБСЄ, а також ЄС, ООН, іншими міжнародними організаціями для якнайшвидшого відновлення миру, безпеки і стабільності на Кавказі, зокрема, в Грузії. У цьому зв"язку міністри були солідарними в питанні необхідності виведення військ з території Грузії, повернення біженців та відновлення економіки цієї країни. Враховуючи особливі відносини між Україною та Грузією, головуючий в ОБСЄ Стуб висловив сподівання на вагомий внесок України у врегулювання ситуації у Грузії.

Предметом уваги міністрів була також ситуація щодо Придністровського врегулювання. Сторони висловилися за невідкладне відновлення переговорів у форматі "5+2". Було наголошено на деструктивності спроб сепаратного розв"язання ситуації, що могло б законсервувати існуючий на території Молдови конфлікт. Огризко запевнив, що Україна і надалі залишатиметься прихильником мирного врегулювання Придністровського конфлікту.

Глава зовнішньополітичного відомства Фінляндії Стуб запросив Огризка відвідати Гельсінкі у зручний для нього час. Було досягнуто також домовленості про те, що візит Стуба до України відбудеться найближчим часом, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ сподівається на вагомий внесок України у врегулювання ситуації в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути