четвер, 09 листопада 2017 12:17

"ОБСЄ сидить по пивбарах, п'є віскі" - Москаль зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі

"ОБСЄ сидить по пивбарах, п'є віскі" - Москаль зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі
Питання не вирішиться, поки Росія не забере із Донбасу свою військову техніку, вважає Геннадій Москаль. Фото: відкриті джерела

Війну на Донбасі не зупиниш законом про реінтеграцію, бо Росія продовжує тримати військову техніку на окупованих територіях. Натомість користь від місії ОБСЄ - нульова.

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації, колишній очільник Луганської обласної ВЦА Геннадій Москаль в ефірі "112. Україна".

"Я бачив роботу ОБСЄ, це просто "мартишкин труд". Від них як від мінеральної води - ні користі, ні шкоди немає. Там дуже багато прихильників Росії. Вони імітують, що дуже потрібні. Їм платять гарні гроші, страхують на випадок смерті або нещасного випадку.

Я окрім як у ресторанах і пивбарах за чаркою віскі або горілки, на передовій їх майже не бачив", - розповів він.

Водночас закон про реінтеграцію на Донбасі не змінить нічого, бо там залишається російська армія, вважає Москаль.

"Якщо б там не було російських військ зі всіма тими козачками, голотою і гопніками, сьогодні є достатньо сил справитись. Основні сили знаходяться у Ростові-на Дону. Центр управління військовими операціями знаходиться там. Через ускладнення обстановки, як це було в Іловайську, поступає команда, звідки не візьмись - купа танків, артилерії", - заявив чиновник.

Питання не вирішать, доки Росія не забере із Донбасу свою військову техніку, додав він. Не вирішить ситуацію і миротворча місія, зауважив Москаль.

Також Москаль підтримує ідею розриву дипломатичних стосунків з Росією.

"Якщо Росія є воюючою стороною, це треба було зробити давним давно. Позакривати всі кордони. Коли я працював у Луганській області, у нас всі кордони були закриті наглухо. Ніхто не ходив ні туди, ні сюди", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вбили українського військового

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців, заявляв у серпні президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"ОБСЄ сидить по пивбарах, п'є віскі" - Москаль зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути