Ексклюзиви
пʼятниця, 29 грудня 2017 04:56

Володаря Золотого м'яча Джорджа Веа обрано президентом Ліберії

Володаря Золотого м'яча Джорджа Веа обрано президентом Ліберії
Джорджа Веа обрано президентом Ліберрії. Фото: Футбол

Переможцем президентських виборів у Ліберії став колишня зірка футболу Джордж Веа. За результатами підрахунку 98,1 відсотка бюлетенів він здобуває в другому турі 61,5 відсотка голосів виборців, повідомили в четвер, 28 грудня, у виборчій комісії країни. Таким чином, Веа впевнено випереджає віце-президента країни, члена партії "Єдність" Джозефа Боакая.

Джордж Веа має обійняти пост президента країни в наступному місяці. Він змінить на посаді президентку Ліберії Еллен Джонсон-Серліф, яка перебувала при владі з 2006 року та термін повноважень якої завершується. На виборах у 2005 році Веа програв Джонсон-Серліф, передає агентство Reuters.

Другий тур президентських виборів відбувся в Ліберії 26 грудня - за два з половиною місяці після першого етапу голосування. Затримка пояснюється тим, що Верховний суд країни відклав голосування для перевірки заяв про фальсифікації у першому турі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політ на Марс, штучний інтелект та безпілотний транспорт - яким бачить майбутнє Ілон Маск

51-річний Веа грав за "Мілан", "Челсі", "Монако", "Манчестер Сіті" та інші клуби. В "Мілані" він упродовж кількох років грав разом із українцем Андрієм Шевченком. У 1995 році Веа став володарем "Золотого м'яча", а також був визнаний кращим футболістом Європи та Африки.

Зараз ви читаєте новину «Володаря Золотого м'яча Джорджа Веа обрано президентом Ліберії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути