Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 16:59

Про діяльність Семенченка знали в СБУ

Про діяльність Семенченка знали в СБУ
Апеляційний суд залишив під вартою Семена Семенченка. Фото: unn.com.ua

Колишній командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявив, що про його діяльність, яку слідство називає незаконною, було відомо Службі безпеки України та іншим правоохоронним органам.

"Те, що ми робили, було відомо й СБУ, й іншим правоохоронним органам. А те, що відбувається, шкодить нашій країні та знищує те, що ми робили", - сказав Семенченко під час апеляційного засідання справі ПВК, пише hromadske.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанію Семенченка видав її експрацівник

Він зазначив, що йому не залишають вибору і згодом він озвучить інформацію з прізвищами, яка може зашкодити національній безпеці України.

"Ми хотіли, щоб хлопці, які повертаються з війни, не спивалися, не стрілялися, а мали нормальні умови, нормальний заробіток", - сказав Семенченко.

За його словами, підозра є політичною. Він пов'язує звинувачення з тим, що в лютому в Білорусі вийшов сюжет, де його звинувачували у зв'язках з повстанцями, які діяли нібито проти режиму Лукашенка, та озвучили інформацію про те, що він тренує їх на базі під Києвом.

"Потім одного з тих, кого пов'язували зі мною, Миколу Автуховича, арештували за тероризм і активно почалась фальсифікація нашої справи в Україні", - сказав Семенченко.

Адвокати Семенченка в апеляційній скарзі просили звільнити з-під варти підзахисного.

"Нема чітких доказів, які б вказували на те, що особа вчинила злочин. Для всіх очевидно, що це більше політичне переслідування, ніж кримінальне", - зазначили адвокати Семенченка.

Прокурор Офіса генерального прокурора Андрій Синюк заперечував у задоволенні апеляційної скарги, наголошуючи на ризиках його втечі та знищення речових доказів. Апеляційний суд залишив під вартою Семена Семенченка.

24 березня СБУ повідомила, що Семен Семенченко і Євген Шевченко створили незаконне збройне формування - "приватну військову компанію". "ПВК" нібито займалася "ввезенням поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з РФ, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами". 26 березня суд обрав Семенченку запобіжний захід у цій справі. Його відправили під арешт на 2 місяці без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «Про діяльність Семенченка знали в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути