Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 19:39

НУ-НСівці внесли законопроект для підстраховки попадання в нову Раду

Депутати від НУ-НС ВолодимирСтретович і Володимир Марущенко ініціюють зниження прохідного бар"єру на парламентських виборах для партій і блоків до 1%.

Про це йдеться у законопроекті про внесення змін до закону про вибори народних депутатів, зареєстрованому в апараті Верховної Ради.

Так, депутати пропонують вважати обраними до парламенту ті політичні сили, які отримали на виборах один і більше відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні в Україні та один і більше відсотків в двох третинах територіальних виборчих округів.

Проектом також пропонується введення системи загальнопартійних та територіальних партійних списків.

На думку авторів проекту, це унеможливить формування партійних списків кандидатів в депутати тільки на центральному рівні.

"Запропоноване зниження виборчого бар"єру з трьох до одного відсотку з одночасною вимогою подолання його в двох третинах виборчих округів також сприятиме більшій відповідності складу парламенту результатам волевиявлення виборців", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НСівці внесли законопроект для підстраховки попадання в нову Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути