середа, 11 вересня 2019 12:00

Новий військовий прокурор обіцяє не "вляпатися в історію"

Новий військовий прокурор обіцяє не "вляпатися в історію"
Головний військовий прокурор Чумак обіцяє не обзавестися "власним гаманцем". Фото: Назар МАЗИЛЮК

Новопризначений головний військовий прокурор Віктор Чумак каже, що з'явився шанс змінити всю систему. Про це він написав у Facebook.

"Руслан Рябошапка, із яким ми разом працювали над новим антикорупційним законодавством, збирає в прокуратурі потужну команду", - заявив Чумак.

"Найбільше мене тішить те, що я знаю не тільки височенний професійний рівень цих людей, а головне - їхню мотивацію. І це не власна кишеня чи непомірні амбіції, це те, що у всьому світі зветься public good - суспільне благо. Я знаю точно, що ніхто з цієї команди не обзаведеться "власним гаманцем" і не стане ні "зливати", ні продавати нічиї справи.

Я знаю точно, що ніхто з нас не планує "вляпалися в історію", але не проти стати абзацем у розділі "успішні зміни" у майбутньому підручнику з історії сучасної України.

Напевно, будуть і помилки, і щодо людей, і щодо рішень. Але знаю, що ми зможемо їх і визнати, і виправити.

І маємо багато союзників. Весь український народ. А разом, як відомо, - ми сила", - написав новий керівник військової прокуратури.

11 вересня генпрокурор призначив Чумака своїм заступником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сен-Тропе з Богданом гуляли "слуги народу" і судді

Віктор Чумак вперше став народним депутатом 2012-го. Тоді балотувався від партії "УДАР". Удруге пройшов до парламенту 2014-го. Його підтримував "Блок Петра Порошенка". Згодом ­вийшов із президентської фракції.

Народився у Хмельницькому. Закінчив тамтешнє вище артилерійське командне училище, потім — юридичний факультет Київського університету ім. Тараса Шевченка. Вивчав право і прикордонний менеджмент в Академії прикордонної поліції Німеччини. 12 років був у лавах прикордонної служби. Має звання генерал-майора юстиції.

Очолював комітет Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією. Був одним із претендентів на посаду керівника Національного антикорупційного бюро.

Зараз ви читаєте новину «Новий військовий прокурор обіцяє не "вляпатися в історію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути