Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 13:22

Нова Конституція з"явиться до вересня

Заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук прогнозує підготовку нової редакції Конституції до вересня. Про це вона повідомила журналістам.

Ставнійчук підкреслила, що Національна конституційна рада буде не розробляти принципово нову Конституцію, а лише вдосконалювати й реформувати чинну її редакцію.

"Тому 4-6 місяців, думаю, цілком вистачить... до літа абсолютно об"єктивно виглядає підготовка нової редакції Конституції", - сказала вона.

Ставнійчук також повідомила, що перше засідання ради відбудеться 20 лютого й планується, що вона буде збиратися приблизно раз на місяць.

Очікується, що на установчому засіданні рада створить комісії з напрямків роботи - з конституційного устрою, з правах і свобод людини й громадянина, з правового регулювання зв"язків між Верховною Радою, Президентом і Кабінетом Міністрів, з правосуддя й правоохоронних органів, з територіальної організації й місцевого самоврядування.

Крім того, Ставнійчук повідомила, що можливо створення експертної групи з кандидатур, які не потрапили до ради.

17 лютого Президент Віктор Ющенко затвердив склад Національної конституційної ради.

27 грудня 2007 року Ющенко заснував Національну конституційну раду.

Президент доручив Національній конституційній раді підготувати концепцію системного відновлення конституційної регуляції суспільних відносин в Україні й проекту нової редакції Конституції, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Нова Конституція з"явиться до вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути