Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2022 17:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина заявила про зміни формату "Рамштайн"

Німеччина заявила про зміни формату "Рамштайн"
У Німеччині відбудеться конференція із військової допомоги Україні. Фото: pixabay.com

Конференція північноєвропейських союзників із підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені стане продовженням і розширенням формату "Рамштайн".

Конференція відбудеться 11 серпня. Про подробиці повідомив речник міноборони Німеччини Арно Колац, пише "Укрінформ".

"Нам важливо, щоб допомога могла бути стійкою, тривалою. І це дещо відрізняє цей формат від формату "Рамштайн", де йдеться про короткострокові поставки зброї Україні. Формат цієї конференції дуже добре вписується в нашу концепцію", – заявив Колац.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські морпіхи вгатили по окупантах на Донбасі

У Копенгагені обговорять, серед іншого, питання довгострокового фінансування, підготовки українських військових та інше.

Німеччина планує зробити свій внесок, який "буде трохи ширший, ніж у форматі "Рамштайну".

Конференція в Копенгагені є своєрідним продовженням і розширенням "Рамштайн", додав Колац.

Німеччина – одна з трьох країн, які постачають ЗСУ установки запуску ракет, заявив речник міноборони. Він також згадав постачання Україні радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби Cobra для боротьби з російською артилерією, дронів.

У конференції в Копенгагені візьмуть участь міністр оборони України Олексій Резніков і його колеги з Великої Британі, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словаччини, США, Фінляндії, Чехії, Швеції, Австралії, Канади і Нової Зеландії.

Зустріч у форматі "Рамштайн-4" відбулася у липні. Тоді заявили про продовження підтримки України. Понад 30 країн світу надали Україні військову допомогу – озброєння й техніку.

1 серпня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $550 млн. Йдеться про 75 тис. снарядів для артилерії 155-міліметрового калібру, а також ракети для реактивних систем HIMARS. Перед цим Україна отримала чотири додаткові американські реактивні системи.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина заявила про зміни формату "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути