середа, 23 листопада 2022 18:10

Німців налаштовують проти України: російська пропаганда поширила новий фейк

Німців налаштовують проти України: російська пропаганда поширила новий фейк
Новий фейк роспропаганди має на меті відвернути німців від України. Фото: EastNews

Нова пропагандистська маніпуляція Кремля з'явилася на теренах соціальної мережі TikTok. Там набрав популярность відеоролик, де розповідається, що нібито в німецькому уряді запровадили так званий податок солідарності. Мова йде про те, що із заробітної плати німців хочуть автоматично вирахувати 5% для допомоги українцям.

У відео зазначається, що таким чином Бундестаг хоче забезпечити підтримку України $500 млн на місяць. Це неправда, якою росіяни намагаються налаштувати німців проти українців.

Фактчекери проєкту Correctiv повідомляють, що відео було опубліковано в TikTok 31 жовтня і набрало понад 815 тис. переглядів і 2100 коментарів. Публікація здійснена з акаунта з сатиричним контентом. Пізніше ця інформація розповсюдилася по соціальній мережі, інші користувачі не зазначали, що відео було ніби сатиричним, і тому це все зібрало велику кількість негативних коментарів.

При цьому фактчекери змогли взяти коментар у федерального уряду, аби підтвердити чи спростувати інформацію. Там заперечили введення такого податку. В уряді лише обговорювали зміни в системі оподаткування, а нові вводити не планувалося.

Це доводить те, наскільки легко ввести потрібний Росії інфопривід і масштабно його поширити в суспільстві. Це може доволі легко відвернути від підтримки України велик кількість жителів країн-партнерок.

Зараз ви читаєте новину «Німців налаштовують проти України: російська пропаганда поширила новий фейк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути