Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2007 08:09

Ніколя Саркозі став новим президентом Франції

Ніколя Саркозі став новим президентом Франції
Згідно з остаточними результатами підрахунку 100 відсотків бюлетенів на другому турі президентських виборів у Франції, включаючи голоси виборців за межами території країни, перемогу в неділю отримав 52-річний кандидат від правлячого "Союзу за народний рух" Ніколя Саркозі.

Саркозі отримав 53,06 відсотка голосів, його суперниця, кандидатка від соцпартії 53-річна Сеголен Руаяль - 46,94 відсотка. В цілому по Франції явка на виборчі ділянки склала 83,97 відсотка, проте за кордоном в другому турі проголосували лише 42,13 відсотка зареєстрованих виборців.

Наступник Жака Ширака виступив перед французами на паризькій площі Згоди, де заявив, що думає про всіх громадян Франції, які не проголосували за нього. "Я хочу сказати їм, що - поза політичною боротьбою, поза різницею думок - для мене є лише одна Франція. Я буду президентом всіх французів. Я говоритиму за всіх", - цитує Саркозі агентство France Presse.

Ніколя Саркозі вступає на посаду 16 травня 2007 року. Він пообіцяв оперативно здійснити ключові пункти у своїй передвиборчій програмі, серед яких відміна податку на наднормову роботу, зниження податку на спадок, а також ухвалення закону, що гарантує обмежену роботу транспорту під час страйків службовців.

Що стосується соціальної програми, Саркозі планує примусити безробітних братися до тієї роботи, яку їм пропонують, а також посилити імміграційне законодавство, щоб ускладнити переїзд до Франції сімей прибулих раніше емігрантів. Програма Руаяль, навпаки, припускала розширення державної підтримки, створення 500 тисяч додаткових робочих місць і збільшення мінімальної зарплати, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі став новим президентом Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути