Ексклюзиви
вівторок, 09 березня 2021 09:34

"Ні суддівській нечесті" - громадськість прийшла на з'їзд суддів
6

Фото: Лілія Дворецька

У вівторок громадськість зібралася біля столичного "Президент готелю" на вулиці Госпітальна, куди мають приїхати 290 делегатів на з'їзд суддів. Там обиратимуть 4 членів Вищої ради правосуддя і суддю Конституційного суду.

Акція називається "Ні з'їзду суддівської нечесті".

Люди тримають плакати "Імітація судової реформи", "Політв'язням - волю", фотографії ув'язнених громадського діяча Сергія Стерненка і ветерана російсько-української війни Андрія Антоненка, фото міністра Арсена Авакова з написом "Геть чорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідальність за судову реформу лежить на Зеленському - Маселко

Вхід до готелю оточила поліція. Для суддів поліцейські створили коридор, є окремий вхід, щоб вони не стикалися з представниками громадськості, повідомив "5 канал".

"Україна - єдина країна Європи, де судді ховаються за спини поліції. В усіх інших країнах повага до них така велика, що вони без проблем самі ідуть, куди їм потрібно, і їм аплодують.

Ось це "гарний" приклад українських суддів", - сказав присутній на акції голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Якби Вища рада правосуддя було нормальною, то не було б проблеми з ОАСК, з вироками Стерненку, Антоненку. Проблема у суддях, які обирають таке ВРП і двох президентах з двома Верховними Радами, які це не змінили. Навіть якщо ухвалять законопроєкт у слабкій редакції, який подав Зеленський, це вже би зробило трошки ВРП кращою. Саме тому спішать обрати членів ВРП до голосування за закон.

Як працює судова мафія? Діюча ВРП одноголоно не дає відсторонити або арештувати голову ОАСК Вовка. І та ж ВРП карає суддю Антикорупційного суду, який дав дозвіл на обшук в ОАСКу", - додав активіст.

Суддям гукали: "Ганьба", "Упирі".

"Тут сьогодні приїхали 290 суддів. З'їхалися вони для того, щоб вибрати собі кришу у Вищій раді правосуддя.

Тут є 6 суддів Майдану, які в часи Революції гідності ухвалювали несправедливі рішення, кидали активістів за ґрати і позбавляли водійських прав. Тут є судді Оболонського суду Києва, які за вказівками Портнова позбавляли водійських прав учасників поїздки до "Межигір'я". Тут є суддя Маліновська, яка кинула за ґрати звіряче побитого "беркутами" фотографа", - сказала одна з учасниць акції.

27 лютого під Офісом президента й Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція "Справедливість Стерненку — справедливість усім".

Громадськість вимагала від президента Зеленського судову реформу та відставку з посади генерального прокурора Ірини Венедіктової.

23 лютого Сергія Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Зараз ви читаєте новину «"Ні суддівській нечесті" - громадськість прийшла на з'їзд суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути