Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 13:19

Негайно звільнити Гонтареву: нардепи готують звернення до Порошенка

Негайно звільнити Гонтареву: нардепи готують звернення до Порошенка
Валерія Гонтарева півроку перебуває у відпустці. Фото: УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували постанову про звернення парламенту до президента Петра Порошенка щодо невідкладного звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку.

Відповідна постанова №7488 оприлюднена на сайті парламенту.

"Тривала фактична відсутність повноважного голови Національного банку України негативно впливає на регулювання банківського сектору України та відносини України з міжнародними фінансовими установами. У той же час, розгляд Верховною Радою України питання щодо звільнення голови Національного банку України Валерії Гонтаревої неможливе без внесення президентом відповідного подання", - ідеться в пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК відмовилося оприлюднити результати по декларації Гонтаревої

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки.

Виконувати обов'язки глави НБУ призначили її першого заступника Якова Смолія. Саме його кандидатуру розглядають на це призначення. Очікувалося, що 21 грудня парламент підтримає відставку Гонтаревої та призначить нового голову НБУ. Але питання не внесли у порядок денний.

Зараз ви читаєте новину «Негайно звільнити Гонтареву: нардепи готують звернення до Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути