Ексклюзиви
субота, 15 травня 2021 16:14

Непереконливо: Рябошапка здивувався, за якими статтям звинувачують Медведчука

Непереконливо: Рябошапка здивувався, за якими статтям звинувачують Медведчука
Рябошапка прокоментував справу Медведчука. Фото: Слово і Діло

Колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка очікував, що проти депутата Верховної Ради Віктора Медведчука будуть звинувачення за статтями про фінансування та підтримку тероризму.

"Поки що ця ситуація для мене виглядає недостатньо переконливою. І не тому, що, можливо, Баканов і Венедіктова не всі докази показали, а в першу чергу тому, що ми очікували підозру за фінансування тероризму, за підтримку тероризму. Тому що санкції до телеканалів Медведчука РНБО застосувала саме за підтримку тероризму. Це тяжка стаття. Це особливо тяжкий злочин. І ми відповідно очікували, що і звинувачення будуть пред'явлені саме за цими статтями. А те, що ми побачили, досить неочікувано", – заявив в інтерв'ю Радіо Свобода Рябошапка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спрацювала" - Антоненко про презумпцію невинуватості відносно Медведчука

11 травня нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку висунули підозру у державній зраді та розкраданні державних ресурсів. 13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив кума Путіна під цілодобовий домашній арешт.

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата України Віктора Медведчука до 9 липня. Прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави — у понад 300 млн грн. Обвинувачення просило арештувати нардепа до 10 липня.

Офіс Генерального прокурора України має намір оскаржити призначення запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Віктору Медведчуку після вивчення повного рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Непереконливо: Рябошапка здивувався, за якими статтям звинувачують Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути