Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 16:12

Немає кому судити: справу Штепи перевели в інший суд

Немає кому судити: справу Штепи перевели в інший суд
Апеляційний суд Харківської області направив справу колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова. Фото: УНІАН

Апеляційний суд Харківської області направив справу колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова.

Про це розповів її адвокат Олександр Тананакін, повідомляє "Укрінформ"

"Апеляційний суд Харківської області ухвалив рішення направити справу Штепи в Орджонікідзевський райсуд Харкова: у попередньому райсуді Харкова, Жовтневому, після відводу кількох суддів не залишилося інших, які б не брали участь у розгляді цієї справи", - розповів він.

В Орджонікідзевському райсуді справу ще не розподілено між суддями: "Тому не можна сказати, коли саме відбудеться перше підготовче засідання".

"У будь-якому випадку, суд розпочне розгляд матеріалів справи. Також буде вирішено питання про обрання для Штепи запобіжного заходу, оскільки колишній - домашній арешт із браслетом - закінчився 13 січня", - додав адвокат.

Щодо неявки адвокатів Штепи і самої обвинувачуваної на вівторкове засідання Апеляційного суду Харківської області, то, як сказав Тананакін, це не обов'язково: "Ніщо не заважає суду розглянути питання про обрання нового суду під час нашої відсутності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це небезпечний дзвіночок" - Жебрівський про вихід Штепи

Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її звинувачують у підтримці бойовиків ДНР, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня 2014 року.

20 вересня Ленінський районний суд Харкова відпустив її із СІЗО та відправив під домашній арешт з носінням електронного браслета. У жовтні Штепа виписалася з харківської лікарні і повернулася у Слов'янськ.

Зараз ви читаєте новину «Немає кому судити: справу Штепи перевели в інший суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути