понеділок, 09 квітня 2007 19:43

Назарбаєв: Ющенко вже не гарант стабільності в Україні

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вважає, що в ситуації, яка склалася в Україні, президент цієї країни Віктор Ющенко позбавлений можливості виступати гарантом внутрішньополітичній стабільності.

"Нинішній президент України пан Ющенко два роки тому на Майдані говорив про великі конституційні реформи: що ми (нове українське керівництво. - "ИФ-К") віддаємо всю владу парламенту, хай парламент формує уряд. Він боровся проти Кучми, і так і було прийнято", - сказав Назарбаєв в інтерв"ю ряду казахстанських телекомпаній, показаному в ефірі в понеділок увечері.

"Тепер, - продовжив Назарбаєв, - коли парламент обрано і він став працювати, користуючись своїми повноваженнями, він (український парламент. - "ИФ-К") став все забирати собі".

"Такою є логіка політичної боротьби, а президент опинився у становищі королеви Англії. А це, з іншого боку, призводить до нестабільності держави", - сказав Назарбаєв.

У цій ситуації в Україні, вважає глава Казахстану, "всенародно обраний президент не може стати гарантом стабільності держави, і тепер він почав назад вимагати ці повноваження".

"Стовідсотково в Киргизії точно повторюється один до одного", - відзначив на закінчення Назарбаєв, повідомляє ИНТЕРФАКС-КАЗАХСТАН

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв: Ющенко вже не гарант стабільності в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути