пʼятниця, 21 лютого 2020 12:12

Наступальна тактика краща. Тримає воїнів у тонусі, а росіяни нервують. Зараз все інакше - Турчинов про стратегію Зеленського

Наступальна тактика краща. Тримає воїнів у тонусі, а росіяни нервують. Зараз все інакше - Турчинов про стратегію Зеленського
Колишній секретар РНБО прокоментував теперішню ситуацію на Донбасі.

Розведення військ на Донбасі становить небезпеку.

Про це сказав колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю блогеру Сергію Іванову.

"Я взагалі проти будь-якого розведення. У мене була інша тактика, яка показала свою ефективність: щодня треба просуватися хоча би на один крок. Росіяни це назвали повзучим наступом.

Починаючи з 2015-го ми не втратили жодного опорного пункту. Навпаки,багато не тільки опорних пунктів відбили у ворога, але і населених пунктів. Це була дуже нервова для російських військових система, коли на різних ділянках фронту - там локальний наступ, там невеликий наступ. І ми крок за кроком просувалися.

Мій підхід був такий: коли щодня на крок просуваєшся уперед, то скоро можна дійти і до нашого кордону. Це завжди мобілізує військових, щоб перебувати у тонусі. Не дає відбутися деморалізації. Наступальна тактика дає результат", - розповів Турчинов.

"Дуже шкодую, що українська армія відмовилась від цієї тактики. І ті події, які відбулися з підсупним наступом російських бойовиків, це свідчення того, що вже вони пробують використовувати цю нашу технологію. Уже проти нас. І це дуже небезпечно", - сказав екссекретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я Зеленського не спрацювало. Статистика показала - обстрілів побільшало

Також на Донбасі відключили систему глушіння російського телебачення, яка раніше працювала, заявив Турчинов.

"Спочатку приходять російські ЗМІ, а потім - російські танки. Ми побудували вздовж лінії розмежування систему технологій, яка нейтралізувала російське телебечення, локалізували передачу сигналів. У той же час посилювали сигнал українського телебечення, радіо. І довгий час не тільки на підконтрольній території, але і окупованій, коли вмикали російський канал, була пелена.

На превеликий жаль, наскільки я знаю, пів року тому всі ці установи відключені", - сказав він.

За минулу добу, 20 лютого, збройні формування Російської Федерації 10 разів обстріляли українські позиції в зоні Операції об'єднаних сил. Використовували як заборонені "Мінськом" 120-й та 82-й калібри, так і БМП, гранатомети різних систем і стрілкову зброю.

Зараз ви читаєте новину «Наступальна тактика краща. Тримає воїнів у тонусі, а росіяни нервують. Зараз все інакше - Турчинов про стратегію Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути