Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2019 16:08

Насірову дозволили виїжджати з Києва

Насірову дозволили виїжджати з Києва
Наступне судове засідання у справі Романа Насірова призначене на 23 січня. Фото: УНІАН

Шевченківський районний суд міста Києва дозволив колишньому керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову виїжджати з Києва та області. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

На судовому засіданні 10 січня захист Насірова подав клопотання "про відвід колегії суддів, мотивоване незгодою з прийнятими раніше рішеннями про продовження запобіжного заходу, застосованого до підсудного".

Водночас прокурори вимагали подовження строку дії обов'язків, покладених на підсудних. У результаті вимоги обвинувачення задовольнили частково, за винятком обов'язку не залишати межі міста Києва та Київської області, що судом вирішено не подовжувати строк.

"Окрім розгляду відводу та клопотань про продовження строку дії запобіжних заходів, упродовж засідання було оголошено 25 сторінок обвинувального акту. Станом на 10 січня 2019-го всього прокурорами оголошено 419 із 774 сторінок обвинувального акту", - повідомляють у САП.

Наступне судове засідання у справі Романа Насірова призначене на 23 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці про британський паспорт Насірова

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу".

Насіров заявив, що планує знову очолювати ДФС.

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні.

Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «Насірову дозволили виїжджати з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути