середа, 20 грудня 2017 09:39

Нас не лякає боротьба з політичними силами, якими зараз переповнені телеекрани – Віталій Скоцик

Нас не лякає боротьба з політичними силами, якими зараз переповнені телеекрани – Віталій Скоцик
Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик вважає, що для поліпшення якості українського парламенту треба змінити виборче законодавство і систему виборів.

Процес децентралізації відбувся вже на 30% території нашої держави. Після місцевих виборів 24 грудня в ньому буде задіяно 5,7 млн громадян, тобто близько 15% населення країни. Сьогодні важливо змінювати країну, не очікуючи допомоги зверху, і будувати державу знизу – зі своїх міст, сіл, районів. Місцеві вибори і процес децентралізації дають можливість це робити.

Про це 19 грудня в ефірі телеканалу NEWSONE заявив голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

Його політична сила отримала впевнене третє місце ось уже на трьох поспіль місцевих виборах. А перед цим – 5-е місце у жовтні 2015 року. Аграрна партія закріпила свій результат на виборах до ОТГ 29 жовтня, обігнавши навіть більшість парламентських політсил. Це поставило у глухий кут багатьох відомих політологів. Адже і соціологічні рейтинги показували зовсім інші цифри.

"Нас абсолютно не лякає боротьба з тими політичними силами, якими зараз переповнені телеекрани. Реальні вибори, які відбуваються в країні з 2015 року до сьогодні, і ті рейтинги, які ми бачимо в телевізорі – це абсолютно несумісні речі. Для нас рівнем оцінки є ті голоси, які ми отримуємо на реальних виборах. А це уже 12,1%", – прокоментував Віталій Скоцик.

Такі результати Аграрної партії є серйозною заявкою на перемогу у виборах до Верховної Ради. За словами політика, всі чудово розуміють, що є велика різниця між місцевими і загальнонаціональними виборами. Тому аграрії готуються до наступних парламентських перегонів особливо інтенсивно і ґрунтовно.

"І хай нікого не дивують ті амбіції, які ми заявляємо. Плануємо увійти в парламент. Це не просто заява, це серйозна планомірна робота, яка триває вже 3,5 роки поспіль", – наголосив голова Аграрної партії.

Як підкреслив Віталій Скоцик, зараз дуже важливо змінити виборче законодавство і систему виборів. Для того, щоб змінилася власне якість українського парламенту.

На його переконання, сьогодні люди стомились від популізму. Довіра народу зростає саме до ідеологічних партій, побудованих за принципом "знизу догори". Які мають розгалужену інституційну мережу і системно працюють із виборцями на місцях. Свідчення цьому – стабільна перемога Аграрної партії на місцевих виборах.

"Упевнений, на місцевих виборах, які відбудуться вже наступної неділі у 17 областях, Аграрна партія вкотре покаже гідний результат. Наш успіх дуже простий. Аграрну партію наповнюють люди праці, які мають великий авторитет у своїх громадах. Тому для нас не є сюрпризом, що в багатьох місцевих громадах Аграрна партія набирає і 40, і 50 і 60%. Звичайно, влада сьогодні намагається застосовувати адмінресурс, не випадково через парламент було проведено рішення, за яким президент отримав право без конкурсу призначати голів і заступників місцевих адміністрацій. Це "ручний режим" для організації виборів. Однак люди голосують за тих, кому довіряють, і цей процес не спинити", – зауважив політик.

Нагадаємо, на виборах до ОТГ 29 жовтня Аграрна партія отримала 419 депутатських місць. Із них 391 депутати висувалися партією – це 12,1% від числа усіх обраних депутатів, що висувалися партіями. Ще 28 членів Аграрної партії перемогли як самовисуванці. В органах місцевого самоврядування уже працює понад 4 тисячі депутатів від Аграрної партії. На вибори в ОТГ 24 грудня цього року партія висунула 713 кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Нас не лякає боротьба з політичними силами, якими зараз переповнені телеекрани – Віталій Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути