Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 09:58

Народні депутати не пам'ятають програмних обіцянок

Народні депутати не пам'ятають програмних обіцянок
Один із нардепів, які не пам'ятають передвиборчої програми, - "опоблоківець" Михайло Добкін. Фото: bihus.info

Народні депутати не пам'ятають програм своїх політсил, а в політичних програмах деяких партій є положення, незрозумілі навіть їхнім представникам. Про це йдеться у сюжеті Bihus.info.

Ті, хто не зміг пригадати жодного пункту з передвиборчої програми, знайшлися в "Опозиційному блоці". Депутат Юрій Павленко запевнив, що програму пам'ятає, але жодного пункту так і не назвав. Не зміг пригадати передвиборчі гасла і Михайло Добкін.

Так само не назвали жодного пункту з програми нардеп від "Батьківщини" Сергій Власенко та депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей.

Для представників Радикальної партії виявилося складним згадати один з перших пунктів своєї політичної програми: "Створимо потенційні партизанські загони" (розділ "Перемога і десепаратизація"). Не зміг пригадати таку обіцянку ані Андрій Лозовий, ані Дмитро Лінько. Лозовий взагалі запевняв, що у їхній програмі такого немає.

А от для депутатів із "Самопомочі" найскладнішим виявилось пояснити передвиборчий пункт: "Створення мережі Державних ключових лабораторій" (обіцянка подана в програмі без додаткового контексту). Жоден з опитаних депутатів "Самопомочі" не зміг пояснити, про що йдеться у цьому положенні передвиборчої програми політсили.

У передвиборчих програмах політичних партій мають бути описані основні принципи і пріоритети політичних сил, заради втілення яких вони йдуть працювати до Верховної Ради, пишуть журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не дуріть себе: перемога або капітуляція" - Ющенко зробив відверту заяву про війну

На позачергових виборах у жовтні 2014 року до парламенту пройшли "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозиційний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати - 225 обрані за списками партій і 198 - в одномандатних округах. Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Народні депутати не пам'ятають програмних обіцянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути