пʼятниця, 16 лютого 2018 16:35

Нардепу від "Самопомочі" можуть заборонити виїжджати з України

Нардепу від "Самопомочі" можуть заборонити виїжджати з України
Народний депутат від фракції "Самопоміч" Павло Костенко найближчим часом може стати невиїзним

Народний депутат від фракції "Самопоміч" Павло Костенко найближчим часом може стати невиїзним через невиконання рішення суду.

У кінці грудня минулого року виконавчою службою Деснянського району Києва на народного депутата було накладено штраф 1700 грн за невиконання рішення суду, а 18 січня сума штрафу була подвоєна - до 3400 грн. Наступним кроком, відповідно до законодавства, має бути звернення виконавчої служби до суду з клопотанням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України (п. 19 ч. 3 ст. 18).

Нагадаємо, в лютому торік Апеляційний суд Києва підтвердив рішення суду першої інстанції і зобов'язав народного депутата від фракції "Самопоміч" Павла Костенка публічно спростувати поширену ним раніше недостовірну інформацію про професійну діяльність групи ICU. Рішення набуло чинності 8 лютого.

Згідно з рішенням суду, Костенко зобов'язаний спростувати поширену ним недостовірну інформацію про участь ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" (входить до групи ICU) у "виведенні прибутку з державних фінансових установ, яка в подальшому виводилася в готівку для оплати "корупційних послуг" (замовлень), як інших учасників ринку, так і державних службовців, задіяних в таких операціях".

Апеляційний суд Києва підтвердив, що поширена раніше інформація не відповідає дійсності. Костенко повинен спростувати недостовірну інформацію тим же способом, яким він її оприлюднив, - у ЗМІ і на своїй персональній сторінці в Facebook.

Нагадаємо, ICU подала позов до суду після того, як Костенко опублікував копію депутатського звернення до ряду державних органів, в якому він вказав недостовірну інформацію про діяльність групи. Зокрема, Костенко навів приклади нібито здійснених компанією "спекулятивних операцій з ОВДП", які нібито приводили до отримання значного "спекулятивного доходу" учасниками торгів. Однак ні ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна", ні ПАТ "Банк Авангард" не брали участі ні в одній з операцій з ОВДП, на які вказував Костенко у своєму депутатському зверненні.

Деснянський районний суд Києва 13 грудня 2016 постановив, що поширена Костенком недостовірна інформація завдала шкоди репутації групи ICU, і зобов'язав його спростувати інформацію тим же способом, яким вона була поширена. Однак Костенко не виконав рішення суду і подав апеляцію. У ній, зокрема, він прямо вказав, що причиною поширення ним недостовірної інформації про ТОВ "Інвестиційний Капітал Україна" став його конфлікт з Національним банком України.

Варто зазначити, що у фракції "Самопоміч" ніяк не реагують на відверто незаконні дії свого депутата.Так, глава фракції Олег Березюк повідомив, що його підопічний не інформував фракцію про свої проблеми з виконавчою службою. "Розумієте, я не компетентний в цьому питанні. На засіданні фракції ми цього не обговорювали. Я вперше від вас це чую. Тому ні дати оцінку, ні прокоментувати цей факт не можу", - заявив Березюк.

Зараз ви читаєте новину «Нардепу від "Самопомочі" можуть заборонити виїжджати з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути