Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 11:35

Нардепи нарощують спам замість законів

Нардепи нарощують спам замість законів
Дві третини законопроектів у цьому році - неякісні. Фото: УНІАН

У Верховній Раді зберігаються високі темпи законодавчого спаму. Дві третини законопроектів, зареєстрованих цього року, неякісні.

Про це повідомляють у Комітеті виборців.

У січні-червні науково-експертне управління ВР перевірило 160 законопроектів. Із них 99 або 62% рекомендували відхилити чи повернути на доопрацювання. У порівнянні із 2017-м кількість законодавчого спаму зросла на 5%.

Деякі законопроекти можна вважати передвиборчим популізмом.

Законопроект №8388 Сергія Капліна пропонує запровадити контроль над дотриманням норм моралі з боку майбутніх кандидатів у народні депутати. Категорії моральності є етичними, а не правовими, тому законопроект є концептуально неприйнятним.

Проект №8374 (автори – Дмитро Добродомов, Богдан Матківський, Олег Мусій, Андрій Антонищак) вимагає від кандидатів у президенти зазначати у передвиборній програмі, кого вони будуть подавати на посади міністра оборони, голови Нацбанку, голови СБУ та ін. Такі вимоги позбавлені правового сенсу і законопроект варто відхилити.

Сергій Міщенко ініціював законопроект (№7481) про відкликання народних депутатів виборцями. Документ не узгоджується із Конституцією та загалом розрахований на конституційні норми радянської доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко заявляє про змову коаліції і колишніх "регіоналів"

Українці обрали Верховну Раду восьмого скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014-го. До парламенту пройшли: "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозицій­ний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах.

Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи нарощують спам замість законів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути