Ексклюзиви
середа, 26 квітня 2017 09:19

Нардеп пропонує замінити голову НАБУ

Нардеп пропонує замінити голову НАБУ
Позафракційний нардеп Віталій Купрій каже, що НАБУ, Нацполіцію, СБУ, ГПУ у нас очолюють нечесні люди.Фото: 112.ua

У конкурсі на посаду голови НАБУ брав участь Микола Сірий –він був з нормальною репутацією, його підтримувало громадянське суспільство. А Ситник був адвокатом дуже відомих злочинців, які садили у тюрму Тимошенко фальшували справу, Лозинського випускали з тюрми.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко (в ефірі 19:30-20:30 на телеканалі ZIK) заявив Віталій Купрій, позафракційний нардеп, заступник голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Нардеп зауважив, що має до 8 заяв, які я подав до НАБУ із вказанням випадків топ-корупції. "Це стосувалося міністра Насалика, формули "Роттердам+". Але НАБУ не відкриває кримінальні провадження, хоча зобов'язане це робити за 214 статтею КПК – 24 години на це дається. Тому я змушений йти до суду і заставляти їх до цього", – розповів пан Купрій.

Позафракційний обранець нагадав справу НАЗК, де, на його думку розікрали 27 мільйонів гривень на виготовлення програмного забезпечення для електронного декларування. "Дмитро Дубілет, один із кураторів проекту "Приват 24", сказав, що цю програму можна виготовити майже чотири рази дешевше. Куди поділася решта грошей? Чому продукт, взятий в експлуатацію, виготовляє якесь невідоме товариство "Міранда"?", – запитав депутат.

Пан Купрій відзначив, що описав ці факти голові НАБУ Ситнику. "Він ігнорує це все. Ми, народні депутати, змушуємо працювати цей орган", – зауважив позафракційний депутат.

На думку обранця, якщо була в Україні хоча б одна чесна людина має очолити потужний правоохоронний орган. "Або НАБУ, або Нацполіцію, або в СБУ відділ "К", або ГПУ. У нас це все очолюють нечесні люди. Вони туди потрапили через якісь анклави з президентом", – вважає депутат.

Обранець поставив під сумнів чесність усіх конкурсів і заявив, що від них потрібно відмовитись. "Потрібна одна чесна людина хоча б в одному правоохоронному органі – вона розбалансує всю систему", – переконаний пан Купрій.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп пропонує замінити голову НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути