Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 23:29

Нардеп пропонує узаконити покарання за заперечення російської агресії

Нардеп пропонує узаконити покарання за заперечення російської агресії
Народний депутат Антон Геращенко пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення факту російської агресії. Фото: Гордон

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко збирається зареєструвати законопроект про доповнення Кримінального Кодексу. Пропонує ввести кримінальну відповідальність до 5 років за заперечення факту російської агресії. Про це Геращенко повідомив в Facebook.

"Для того, щоб захистити інформаційний простір України від "мураєвщини" і використовувати силу закону, я сьогодні підписав законопроект про доповнення Кримінального Кодексу України статтею 442-1, якою пропоную ввести кримінальну відповідальність (до 5 років позбавлення волі) за публічне заперечення факту військової агресії Російської Федерації проти України. Завтра цей законопроект я зареєструю у Верховній Раді і пропоную внести його до порядку денного", - написала Геращенко.

Зараз, виступи, які заперечують факт російської агресії, не підлягають покаранню за законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти заблокували телеканал екс-"регіонала"

"Неодноразово Мураєв і йому подібні публічно заперечують факт російської агресії, називають ситуацію з окупацією частини Донбасу Росією "громадянською війною", в точності виконуючи таким чином темники російської пропаганди. З точки зору закону такі виступи Мураєва і йому подібних не карали. Вони прикриваються свободою слова і плюралізму думок. Так, дійсно, стаття 34 Конституція України гарантує свободу думки і слова, право на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Однак, ця ж стаття передбачає можливість обмеження законом, в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності, суспільної моралі", - заявив Геращенко.

Раніше власник каналу нардеп Євген Мураєв в програмі "Український формат" назвав Революцію гідності "державним переворотом". Ці слова обурили присутніх у студії народних депутатів, які пішли з ефіру.

Увечері 3 грудня протестувальники в балаклавах заблокували будівлю телеканалу мішками з піском та металевими сітками.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп пропонує узаконити покарання за заперечення російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути