субота, 31 жовтня 2020 20:56

Нардеп Культенко агітує проти законопроєкту Зеленського про реформу Конституційного Суду – політолог

Нардеп Культенко агітує проти законопроєкту Зеленського про реформу Конституційного Суду – політолог
Замість виглядати білими воронами перед бійцями деякі особливо служиві слуги поїхали послужити воронам у чорному - Цибуько. Фото: Facebook

Народний депутат, член фракції "Слуга народу" Артем Культенко агітує колег по фракції не голосувати за проєкт закону №4288 "Про відновлення довіри до конституційного судочинства", який вніс до парламенту президент Володимир Зеленський. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Володимир Цибулько.

За його словами, після того, як під час недавньої поїздки "слуг" на Донбас народний депутат разом із колегою Павлом Халімоном замість передової вирушив у Святогірську лавру, стала помітною проросійська позиція Культенка.

"Замість виглядати білими воронами перед бійцями деякі особливо служиві слуги поїхали послужити воронам у чорному. Саме там, у Святогірську, нещодавно відбувався черговий сивохо-шабаш русонайманців під гаслами миролюбства. Але у 2014 році, за свідченнями Стрєлкова-Гіркіна, там складували зброю для сепаратистів", – додав Цибулько.

Він нагадав про слова генерала Ігоря Гордійчука щодо цього, згідно з якими в перші дні війни на Донбасі у Святогірській лаврі дислокувався чеченський загін спецпризначенців, який воював на боці бойовиків.

"Ну і тепер от такі собі Культенко і Халімон – вірні РПЦ в Україні, їхні соцмережі рясніють репостами звернень глави РПЦ в Україні Онуфрія та всілякими куличами і прочєй балалайнєй. Ця активність достатньо напрягає проукраїнських депутатів. Кажуть, що ці персонажі ведуть індивідуальні бесіди з колегами по фракції щодо блокування деяких ініціатив Зеленського. Саме тих, де він пробує не завалюватися у відверто проросійський дискурс. От і із законом про Конституційний Суд почалося перетягування канатів. Культенко помічений у прямій агітації проти закону Зеленського", – написав Цибулько.

За його словами, один із лідерів ОПЗЖ, Віктор Медведчук, уже "відверто лякає" висновком проросійської групи зі складу фракції "Слуга народу". У складі такої групи можуть бути депутати з територій, де "Слуга народу" "стає молодшим партнером ОПЗЖ у міськраді й облраді".

"Замість подавати набої українському війську, метафорично звичайно, вийшло об'їдання військових і пожертва духівникам ворога", – резюмував Цибулько.

29 жовтня Зеленський зареєстрував у парламенті законопроєкт, яким пропонує визнати неправомірним рішення КСУ, який скасував частину положень антикорупційних законів і вказав, що встановлення кримінальної відповідальності за декларування завідомо недостовірних даних, а також умисне неподання декларацій є надмірним покаранням за вчинення таких правопорушень.

У законопроєкті президента також пропонують позбавити повноважень весь склад суду і призначити новий, а також забезпечити безперервність дії антикорупційного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Культенко агітує проти законопроєкту Зеленського про реформу Конституційного Суду – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути