неділя, 19 травня 2019 19:48

Нам загрожує реальна політична війна між Зеленським і парламентом - експерт

Нам загрожує реальна політична війна між Зеленським і парламентом - експерт
Фото: tsn.ua

Якщо Володимир Зеленський не використає припинення діяльності коаліції для розбудови співпраці з Верховною Радою, то між президентом і парламентом розпочнеться війна.

Таке переконання висловив директор Агентства моделювання ситуації Віталій Бала в ефірі "112 Україна".

"Це [вихід "Народного фронту" з коаліції] технологічно зроблено для того, щоб не дати можливості на законних підставах новообраному президенту не тільки розпустити, але й шантажувати, залякувати депутатів Верховної Ради. Можливо, після цього у Зеленського не будуть робити ніяких непродуктивних заяв. Можливо, почнеться якась співпраця. Було заявлено, що готові голосувати за кадрові призначення, які конституційно є за президентом. Сподіваюся, ця подія буде першим кроком до співпраці між Верховною Радою і новообраним президентом...

Якщо цього не буде, то ми станемо свідками переходу конфронтації у реальну політичну війну між новообраним президентом і Верховною Радою", - сказав Бала.

Він наголосив, що з припиненням коаліції Зеленському заблокували законні можливості для розпуску Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського бачать всі підстави для розпуску Ради

17 травня фракція "Народного фронту" оголосила про вихід із парламентської коаліції. Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції.

Із припиненням існування парламентської більшості Верховній Раді дається 30 днів, щоб сформувати нову коаліцію. Це унеможливлює розпуск парламенту новообраним президентом Володимиром Зеленським. Тому що зробити це можна не менш як за півроку до виборів - до 27 травня.

Зараз ви читаєте новину «Нам загрожує реальна політична війна між Зеленським і парламентом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути